KOSC 1 wint nipt maar verdiend van ’t Centrum

Geplaatst op 21-10-2024

Het eerste elftal van KOSC pakt drie belangrijke punten door nipt, maar verdiend te winnen van FC ’t Centrum uit Enschede. Diederik Nijhuis werd de matchwinnaar door na een kleine vijfentwintig minuten de enige goal te maken. KOSC was voetballend de betere ploeg. FC ’t Centrum moest het vooral van spelhervattingen hebben, maar die leverden dit keer geen succes op. De Ootmarsummers hielden het doel schoon. Voor dit treffen namen beide teams de vierde plek in met zes punten. KOSC dankzij drie gelijke spelen en een overwinning, terwijl ’t Centrum er twee won en ook twee verloor.

Verleden
In het verleden, het was in het jaar 2003/2004, speelden beide clubs tegen elkaar. Terug in de historie werd er in dat seizoen met 2-2 gelijk gespeeld en won KOSC met 3-0 de return. Doelpuntenmakers waren destijds Rainier Veldboer, Roy Senger, Coen Kokkelink en Rutger Vrielink (2x).

Nu
In deze jaargang, twintig jaar later, beschikt KOSC over een geheel andere lichting met ook geheel andere namen. Thijs Hulskotte, Timo Bonke, Jasper Keupink, Ralph Muller en natuurlijk nog meerdere namen vormen de selectie van een relatief jong elftal. Deze vijfde klasse kent slechts 11 teams en dus zit er voor KOSC, maar ook voor andere teams na deze wedstrijd er al een kwart van de competitie op. Het betekent dat je geen enkele wedstrijd kunt verslappen.

Verloop van de wedstrijd
KOSC begint voortvarend aan de wedstrijd en heeft de eerste tien minuten veelvuldig balbezit. Het resulteert in kleine speldenprikken, maar nog niet tot grote kansen. Na zestien minuten wordt Diederik Nijhuis door Jasper Keupink in de gelegenheid gesteld om vanaf de zestien ouderwets uit te halen. Zijn schot gaat hoog over. Een kleine 10 minuten later is het door diezelfde speler wel raak. Opnieuw speelt Jasper Keupink een belangrijke rol in deze goal door op het middenveld een aanval van ’t Centrum te onderscheppen. KOSC op voorsprong en dat voelt goed. De thuisploeg krijgt veel ruimte, maar door een te laag baltempo wordt dat niet optimaal benut. Er liggen mogelijkheden om de tegenstander pijn te doen, maar de 2-0 valt niet. Vlak voor rust weet Luuk Wilmink met een prima pass Thijs Hulskotte te bereiken, die beheerst afrond. De prima leidende scheidsrechter Harmelink fluit af voor buitenspel. In de rust wordt Thomas Brons gewisseld voor Luuk Scholte Lubberink.
Na de thee komt ‘t Centrum fanatieker uit de kleedkamer en zet hoog druk. KOSC levert een aantal keren onnodig de bal in, waardoor het Centrum er zelfs in gaat geloven om in Ootmarsum een goed resultaat neer te zetten. Ook KOSC weet nog kansen te creëren, want na een afgeslagen corner van de tegenpartij komt de thuisploeg er razendsnel uit. De overtal situatie, vier tegen twee, werd echter niet goed uitgespeeld. Het slappe rollertje van Diederik leek nergens op.
Stijn Teders kwam in minuut zeventig de doelpuntenmaker vervangen. KOSC nam het heft weer in handen, maar de Centrum keeper weet zijn doel met een paar knappe reddingen schoon te houden. De licht geblesseerde Nils Brouwer werd nog vervangen door Ramon Oude Nijhuis. In de eindfase betekende het dus toch weer billen knijpen, maar KOSC houdt stand. De drie punten blijven in Ootmarsum en na vijf wedstrijden is KOSC opgerukt naar de tweede plek met één punt achterstand op Manderveen dat knap van Vosta wist te winnen. Het komend weekend is KOSC 1 vrij en een week later speelt het Ootmarsumse elftal op 3 november uit tegen de huidige nummer laatst Zenderen Vooruit.

Bron: InenOmOotmarsum