Simpele overwinning voor KOSC JO15-2

Geplaatst op 05-10-2024

KOSC JO15-2 heeft zijn 5e (beker)competitiewedstrijd eenvoudig gewonnen, op ons Hoofdveld werd de nr. 5 Losser JO15-5 met 7 - 3 verslagen.

De boys gingen als een komeet van start en binnen 6 minuten stond er reeds 3 - 0 op het scorebord. In de 1e minuut zorgde Sajed op fraaie wijze, na een knappe aanval via Xander en Haik met een keurige assist, voor de openingstreffer. Opnieuw Sajed en Jelt zorgden binnen 6 minuten voor een 3 - 0 tussenstand. Na een kleine 20 minuut schoot Jelt de 4 - 0 binnen en vervolgens kakte de wedstrijd een beetje in. Het prima aanvalsspel uit de openingsgfase was even verdwenen en de gasten kwamen, doordat de voet even van het gaspedaal ging, nog op 4 - 1.

In de rust heeft de technische staf aangegeven dat we weer terug moesten naar het sterke en geconcentreerde spel uit de beginfase en dat we de gasten vooral niet moesten laten voetballen.

Ook in de eerste minuten van de tweede helft ging het redelijk gelijkop en in de 47e minuut kwamen de gasten, na een fraaie vrije trap in het dak van het doel, zelfs op 4 - 2. Spits Sajed was vandaag zeer actief en met zijn snelheid een plaag voor de Losserse verdeding. In de 57e minuut zorgde hij persoonlijk voor de 5 - 2 en hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Ook de prima spelende Hein was met een geplaatst en mooi schot op de deklat nog dicht bij een treffer. Maar na nog een tweetal doelpunten van de uitblinker van vandaag en een doelpunt van de gasten werd de eindstand uiteindelijk op 7 - 3 bepaald. Ook Jelt had in de absolute slotfase nog wel een doelpuntje kunnen meepikken, maar helaas slaagde hij hier niet in.

Prima overwinning tegen een team met een wat zwakkere verdeding en een wat sterkere aanval. Als we volgende week in Oldenzaal een reële kans willen maken op een goed resultaat, zullen de zwakkere momentjes en de daarbij bijbehorende tegengoals eruit gehaald moeten worden. Mooie uitdaging ligt er dus op ons te wachten in de Boeskoolstad.

1 - 0 Sajed 1e

2 - 0 Sajed 3e